Vymývač mozků

26.04.2010 10:25

Celkem jsem pobavil, když jsem si přečetl o tom, jak Rath pouští dětem v čekárnách své agitační video, ale po domyšlení celé věci mě spíše mrazí. Trošku mi to připomíná vysílání Československé televize z konce devadesátých let - ano, opravdu to pamatuju :-). NA každém (ze dvou) programů běžel přímý přenos z prvního máje a my donekonečna poslouchali o boji za světový mír a o vítězství socialismu nad imperialismem, ke kterému každý přispívá svou poctivou prací.

Bohužel tenkrát jsme televizi mohli vypnout, ale pokud chcete být ošetřeni v nemocnici, musíte Ratha poslouchat stále dokola a je úplně jedno, jestli vám to přitíží (třeba zvedne již tak vysoký tlak) nebo to Vaše děti nebaví. Bohužel, český národ je důvěřivý a líný samostatně přemýšlet ("to by to nedovolili vysílat, kdyby to nebyla pravda, ne?"), takže z marketingového hlediska jde o názor poměrně účinný, byť pokrývá jen malou část populace (pouze návštěvníky krajských nemocnic ve Středočeském kraji). Dočkáme se toho, že Rath instaluje svoje obrazovky na krajské úřady,  do všech škol a do dopravních prostředků MHD a už se ho nezbavíme?

To že jsme si tyto televize i sami zaplatili, je věc celkem podružná. Tady jde o princip - každou Ratha jde vypnout

  •  vytažením ze zásuvky,
  • vyškubnutím antény,
  • ukradením televize (obzvláště rafinovaný způsob, doporučuji pouze v tomto vyjímečném případě)
  • vytlučením obrazovky (jen se nebát - bojujete za svobodu slova a děláte kvůli svým dětem. Za to, že vám vypadla židle z ruky Vás nikdo v tomto státě s neschopnou policií nepotrestá).

 

Zpět