Nečas je jen obětovaná šachová figurka

27.06.2012 20:52

Fakta 

  • Premiér, který si zakládá na přezdívce "Pan čistý", na hodinu vyrazí jediného ministra, který to s potíráním korupce myslí vážně.
  • Vyrazí jediného ministra, který pro všudepřítomné kmotry znamenal alespoň malé nebezpečí.
  • Ministra, který se právě chystal jmenovat na místo Rampuly někoho "morálně vhodnějšího" a schopnějšího.
  • Vše vysvětlí pohádkou, za kterou by se styděla i Kočí...

A teď spekulace

Nebuďme naivní, Nečas to neudělal z vlastní vůle, ale dostal to nařízeno zhora - je to tak, nad naší demokraticky zvolenou vládou sedí ještě společenská vrstva "kmotrů", kteří ve skutečnosti tuto zemi řídí. Spáchal tím volební sebevraždu ODS a tady začíná být zajímavo.

Kmotři jsou si svým postavením v naší společnosti tak jistí, že jim je jedno, kdo právě vládne, kdo koho vystřídá. Klidně odstaví nadějného politika, protože ví, že ho vystřídá jiný, možná "schopnější". Všechny politiky napříč politickou scénou vodí za ručičku už od plenek a dělají jim tutora v prostředí české špíny. Sami dohlédnou na to, aby se nahoru (rozuměj "k lizu") dostal jen jedinec prověřený, dostatečně uvědomělý a loajální. A když se náhodou vyskytne jedinec, který nehraje podle jejich pravidel, mají dost síly k tomu, aby ho (i za cenu obětování několika figurek) odstavili a nahradili. Dosud mají figurek dostatek - na každého "něco ví"...

a z toho plyne apel

Nevolme kmotrovské figurky - volte kohokoliv, koho pokládáte za čestného a poctivého bez ohledu na politickou orientaci. V této chvíli se levicový poctivec jeví jako výrazně lepší volba než pravicový zloděj (platí to i opačně). Postupně tím v této šachové partii kmotry materiálně vyčerpáme až dostanou mat. I přes minely typu véček je toto nejschůdnější cesta. 

 

Při příštích volbách přeji šťastnou ruku...

Zpět

Diskusní téma: Nečas je jen obětovaná šachová figurka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.